Yöresel Yemekler Serisi / Karaçuval Helvası Tarifi
Merhaba,
Yöresel lezzetler bizim en büyük mirasımız. Her yörenin kendine özgü kültürü var ve yemekte bunun bir paçası. Bunun oluşmasında yörenin iklimi, alışkanlıkları, yetişen ürünleri gibi birçok unsur etkilemekte. Bu da o lezzeti
özel ve biricik yapıyor. Burada önemli olan bu kültüre sırt çevirmemek ve devamlılığını sağlamak. İşte bizde bu hassasiyetle her yörenin kendine özgü yemeklerine bloğumuzda yer vereceğiz. Tabi önerilerinize
ve paylaşımlarınıza daaçığız. O halde ilk tarifimizde başlayalım.
Çorum'a ait Karaçuval Helvası
Leblebi tozu yiyerek büyüyenler bu tarife bayılacak.
Malzemeler;
1.5 su bardağı un
250 gr tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı leblebi tozu
Şimdi tarife geçelim. Bu tarifin en önemli özelliği pekmez ve leblebi tozu. Eğer isterseniz şeker yerine tamamen pekmez ile de yapabilirsiniz.
Tarif:
1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından tereyağını ekleyerek kavurmaya devam edin.
2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
3. Son olarak dilediğiniz gibi şekil verin ve üzerine leblebi tozu serpip servis edin.
Mis gibi kokusu gelmiştir burnunuza. Hiç üşenmeden yapın çocuklarınız bu lezzetlerle büyüsün.
Diğer paylaşacağımız yöresel tarifler için bloğumuzu ve sosyal medyamızı takip etmeyi unutmayın.
Etiketler: ocak,yemek tarifi, helva tarifi, karaçuval helva tarifi
Aralık 03, 2020
Listeye dön